7. tammikuuta 2013

Perhosranne

Kertailin helmityökurssin oppeja heti kotona ja tein kummitytölle synttärilahjaan mukaan violetin perhoshelmikorun. Onneksi olin tehnyt kurssilla kynä sauhuten muistiinpanoja, sillä ei se helmien pujottelu ihan vettä vaan oisi muuten sujunut :) 


Laitoin koruun magneettilukon, jotta koru olisi mahdollisimman turvallinen lapsen käytössä ja totesin samalla, että magneettilukko on kyllä ihan paras rannekoruissa, sillä onhan sellaisen peruslukon kiinnittäminen melkoisen hankalaa ilman apulaista.

7 kommenttia:

 1. Ompas kiva, mulla on tosi paljon noita pieniä helmiä, enkä oikeen ikinä keksi mitä niistä tekis.

  VastaaPoista
 2. Joo, tää malli on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvinkin simppeli on kaunista :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tosiaan ja magneettilukko on kyllä hyvä!

  VastaaPoista
 4. Oisko sulla tähän ohjetta...?Tämmöset pikkukorut olis juuri oivia lahjoja pikkuneideille :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Koitetaas onnistuisko selostus :)

  Eli tarvit reilun metrin helmityölankaa ja molempiin päihin neulan. Sitten pujotellaan ja kiinnitetään lukko keskelle lankaa. Sen jälkeen alkaa helmien pujottelu, joka jatkuu samalla kaavalla, kunnes koru on sopivan mittainen. Eli toiseen neulaan yksi helmi ja toiseen kaksi helmeä, sitten sillä neulalla, mihin oli pujotettu yksi helmi mennään vastakkaiseen suuntaan toisen neulan 2. helmestä ja kiristetään. Ja sitten tosiaan aina samalla tavalla seuraavat kolmen helmen setit. Lopuksi kiinnitetään vielä lukon toinen pää kiinni. Päättely helmityölangalla sujuu parhaiten pujottelemalla langanpäitä ristiin rastiin helmien läpi ja välille voi tehdä muutaman solmunkin.

  Ja tosiaan tuollainen veikeä kolmiulotteinen muoto syntyy juuri, kun käyttää noita perhoshelmiä :)

  VastaaPoista
 6. Tarkennan vielä, että tuleeko se yksi helmi aina samaan neulaan pujotettuna ja ne 2 helmeä siihen mihin ensin vai vaihdetaanko ne siten että siihen mihin edellisen kerran on pujotettu 1 helmi niin pujotetaankin seuraavaksi 2kpl ja toisinpäin...saikohan tuosta nyt mitään selvää..?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Sillä ei ole merkitystä kumpaan neulaan pujottaa yhden ja kumpaan kaksi helmeä, eikä haittaa vaikka eri kerroilla tekee eri päin.

  VastaaPoista