30. tammikuuta 2012

Verstas Vikla

Vielä on aika fiilistellä joulunalus-tunnelmia ja esitellä eräs käsityöpaja...


...nimittäin Verstas Vikla, jossa minun on ollut ilo olla mukana! Kyseessä on pikkuinen joulupukin paja, jota pyöritetään mieheni vanhempien luona. Paja on ollut pystyssä jo kaksi vuotta, mutta tänä jouluna panostimme entistä enemmän pajan tuotteiden suunnitteluun sekä toteutukseen ja mikä ehkä hienointa pajamme sai oman nimen ja samalla tuotemerkin :)

Tänä vuonna pajalla päätonttuina hääräsivät mieheni äiti ja sisko sekä minä, minkä vauvanhoidolta ehdin. Kokoonnuimme pitkänä itsenäisyyspäiväviikonloppuna ja uhrasimme ajan aamusta iltaan käsitöiden teolle. Aika huikeaa! Alla olisikin esiteltynä valmiita projekteja, joita pajastamme tänä vuonna syntyi  :)


Kirjoittelin blogissani aiemmin Pirkanmaan Vahinkotaravamyymälän myymistä paperinaruista sekä niistä syntyneistä paperinarukransseista ja myös Verstas Viklan väki innostui tai paremminkin hullaantui niistä. Jo ennen varsinaista käsityöviikonloppuamme jokainen meistä neuloi useamman kranssin ja uusia syntyi kovaa vauhtia aina, kun jonkun kädet oli vapaana. Itselleni päätyi tämä ihastuttava oranssi, mutta tarjolla oli vaikka mitä värejä harmaasta vihreään ja pinkistä siniseen. Käytimme aluksi valmiita metallirenkaita kranssin sisällä, mutta mieheni isältä löytyi sopivaa metallilankaa varastoista, minkä ansiosta kransseja alkoi loppumetreillä syntyä myös monessa eri koossa. 


Sitten ompeluksien pariin, jotain syntyi paljon! Pussukoita ei voi olla ikinä liikaa ja niitä on hyvä olla monessa koossa. Tämä yllä oleva pussukka onkin kaavoitettu niin, että sinne saa säilöttyä keskeneräisen käsityön, jota tehdään pitkillä neulepuikoilla. Eli pussukalla on reilusti leveyttä ja se on myös tilava, sillä pitkillä puikoilla tehtyyn työhön menee monesti myös useampi kerä lankaa.


Käsillä tekeminen on aina kulkenut mieheni suvussa ja niinpä hänen äitinsä varastoista löytyy kaikenlaista hyödynnettävää kankaista lankoihin ja matonkuteista nahkoihin. Tänä vuonna jatkoimme edellisvuonna aloittamaamme teemaa, johon liittyi tilkkusoirojen tuhoaminen. Mieheni sisko tekikin uskollista yhteistyötä saumurin kanssa ja somitteli yhteensopivia soiroja keskenään ja huristeli niitä yhteen. Tämä punavalkoinen pussukka on yksi esimerkki tilkkutöistämme. 


Edellisessä postauksessani esittelin kankaisen muovikassin ja myös Verstas Vikla valmisti ison pinon muovikasseja. 


Meistä on ollut kiva ideoida sellaisia tuotteita, joissa on jotain jujua. Kankainen muovikassi on itsessään veikeä idea ja pitkille puikoille mitotettu pussukka on mitä kätevin, ettei puikot sojota pussukasta ulos. Tämä viime vuonna ideoitu kassi on osoittautunut käytössä hirmu käteväksi ja se pääsikin tänä vuonna jatkotuotantoon. Vaikka minun kassistani pilkottaa lankakeriä, tämä maitokassiksi nimetty kassi on suunniteltu niin, että sinne mahtuu muutama maitotölkkipari vierekkäin. Korkeus on myös optimaalinen litran purnukalle ja kantokahvoiksi on valittu tukeva remmi.


Lapsia ei ole suinkaan meidän pajalla unohdettu ja niinpä heillekin syntyi omia meikkareita suloisissa lasten kuoseissa :)

...

Tämä pajailu on osoittautunut niin mukavaksi puuhaksi, että tulevaa joulua varten on alettu ideoimaan uusia ja paljastettakoon, että melkoisen erityyppisiä tuotteita. Jatkossa on tarkoitus haalia lisää henkilökuntaa Verstas Viklalle suvun miehistä, joiden ansiosta voisimme laajentaa osaamista puu- ja metallitöiden pariin, sillä ideoida meillä tuntuu riittävän kaikilla mahdollisilla käsityön aloilla :)

...

Nyt Verstas Viklan on aika vaijeta, mutta vain hetkeksi :)

4 kommenttia:

 1. Mainioita tuotteita. Näitä käsitöitä, joissa on joku juju, tulee itsekin ostettua vaikka käsitöitä osaa itsekin tehdä.

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi, kivoja ja sopivan simppeleitä juttuja!

  VastaaPoista
 3. Tuollaiselle pitkien puikkojen käsityöpussille tosiaan olisi käyttöä. Menevätkö kaikki Viklan tuotteet joulupukin pussiin vai onko niitä myynnissä myös jossakin? Samaa mieltä olen TanjaV:n kanssa siitä, että vaikka sitä kaikenmoista tulee ulos omastakin pajasta niin hyviä ideoita ja siistejä toteutuksia on aina ilo hankkia myös muiden tekeminä.

  VastaaPoista
 4. Elina: Toistaiseksi kaikki tuotteet on päätynyt sukulaisille ja tuttaville joululahjaksi.

  VastaaPoista