12. heinäkuuta 2011

Hahtuvahousut

Mua on aina kiehtonut hahtuvahousujen neulominen, mutta koska en itse kestoillut esikoiseni kanssa, niin en koskaan päässyt niitä tekemään. Nyt sitten kaverille syntyi vauva ja päätin ilahduttaa kestoilusta innostunutta perhettä antamalla vauvalahjaksi hahtuvaiset vaippahousut. Malli vaippaan löytyi Atziinan blogista ja hahtuva anopin varastoista.


Tähän loppuun on pakko kyllä todeta, että hahtuvan neulominen oli nyt ensimmäinen kertani ja tämän kokemuksen rikastuttamana ehkä viimeinen.. Hahtuva kun katkeaa niin hurjan helposti, että teki kyllä tiukkaa edes aloittaa projektia, kun tajusin, että en meinaa saada edes luotua silmukoita. No, surffailin sitten netissä ja opiskelin hahtuvan sielunelämää ja sain kun sainkin erilaisin kikoin pöksyt valmiiksi. Mutta koitan kyllä pitää mielessä, jos vielä joskus suunnittelen hahtuvaprojektia, että valitsen sillä kertaa hahtuvalankaa, joka on kierteistä, niin vältyn toivottovasti hermoja koittelevilta langan katkeiluilta!

4 kommenttia:

 1. Käytä vain tuota kierteetöntä hahtuvaa, jos vaippahousuja teet, sillä käytössä se on mukavan pehmeää. Tuossakin harjoitus tekee mestarin. Minä tein lapsilleni kaikkiaan 5-6 hahtuvahousut eikä viimeisten kohdalla enää ollut mitään ongelmaa katkeilun suhteen.

  VastaaPoista
 2. -H-: Kiitos tsempeistä :) Pidetään mielessä, jos aika kultaa muistot tästä kokemuksesta ja uskallan joskus vielä koskea hahtuvaan ;)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tuskailin tuon hahtuvan kanssa kun neuloin huovutettuja lapasia. Yhtään ei voinut lankaa vetää neuloessa ja kissan oli syytä pysyä kaukana mutta ihanan pehmeät lapaset siitä syntyi! Kannattaa siis kokeilla myös hahtuvan huovuttamista! :)

  VastaaPoista
 4. Hienot housut sait aikaiseksi katkeilusta huolimatta. Mäkin oon neulonut parit hahtuvapöksyt, ja oli se kyllä alkuun aika tuskaista! Mutta kuten ensimmäisessä kommentissakin on sanottu, kyllä se alkaa sujua :) Mä tein muuten toimivat hahtuvahousut myös Novitan Huopasesta - ja oli huomattavasti mukavampaa neulottavaa!

  VastaaPoista