17. kesäkuuta 2013

"Voiko tiskirättejäkin tehdä itse?"

Vietimme viikonloppuna kaverimme luona ihania nauruhermoja ja muistoja herättäviä ysäribileitä :) Juhlissa tuli puheeksi virkatut tiskirätit ja joku jäi ihmettelemään, että miten tiskirättejä muka tehdään itse? Tästä innostuneena päätin postata viimeisimmät virkkailuni, jotka ovat juurikin tiskirättejä :) Ohjeena on yksi lemppareistani "Virkattu pyöreä tiskirätti", Moda 8/2012. Nopeaa ja kaunista!


Vaaleanpunainen lanka on Novitan Bambua. Muokkasin ohjetta hiukan lisäämällä loppuun muutaman kerroksen ennen reunapitsiä, että sain rätistä vähän reilumman. Lähetin yhden heti testiin kaverilleni ja vastauksena tuli, että "luuletko, että raaskin käyttää tätä tiskirättinä?" :) Jonkin aikaa kuluikin, mutta sitten sain uuden viestin, jossa rätti lepäsi keittiön hanan päällä ja kuvatekstissä luki "I did it!" :D Hyvin kuulemma bambuinen rätti imee, mutta suht tiuhaan saisi pestä, että pysyy raikkaana.


Tämä harmaa lanka on puolestaan Kiertin Ekolankaa, hamppuista ja aivan ehdoton suosikkini!!! Imee todella hyvin ja on vähän karkeaa, joten sillä on ainakin näin lapsiperheessä hyvä hinkata pahempiakin tahroja. Harmittavaa vain, että lankaa saa ainoastaan harmaana ja valkoisena, sillä onhan tuo Bambun värikartta aika hurmaava :) Mutta hamppu siis toimii superhienosti ja otsikon kysymykseen vastaten eli tiskirättejä voi tehdä itse ja suosittelen todella kokeilemaan! Mutta varoituksena, että niihin jää koukkuun ja meillä ei ainakaan kovin helposti enää palata kaupan "perusrätteihin" ;)

5 kommenttia:

 1. Mun on kyllä pakko tehdä vielä ainakin sille kysyjälle yksi rätti. :) Ja itsekin olen vielä ilman. Pakko hankkia lisää lankaa siis...
  Seuraavaksi kokeilen kyllä tuota virkatun ohjetta. :)
  Sit mä haluaisin huristella muutaman sellasen kankaisen, mullahan on ollut käytössä nyt pari vuotta se Kiertin (bambu? hamppu?) kangasrätti ja oon ollut tosi tyytyväinen. Tiedätkö, mistä saisi sopivaa kangasta?

  VastaaPoista
 2. Todella upeita. Itse olen etsimässä vasta sopivia lankoja tiskirätteihin. Ajattelin puuvillaa tai bambua????

  VastaaPoista
 3. Voi ei, miksen mä saa aikaseksi näitä! Varsinkin noita hamppuisia tarvis.. Haluaisitko tehdä vaihtokauppaa vaikka lasikapussikoruihin..?

  VastaaPoista
 4. Mari: Mäkin oon miettinyt niitä kankaisia rättejä, mutta en osaa suoraan sanoa, mistä sais sopivaa kangasta. Pitänee Googletella :)

  enkulin käsityöt: Puuvillaa ja bambua käytetään kyllä molempia, mutta itse oon vaan testannut noita hamppusia. Noi rätit kun on niin nopeita tehdä, niin niitähän voi väsäillä useamman ja testailla :)

  TanjaV: Joo, vaihdetaan!! :) Laitan spostia :)

  VastaaPoista
 5. ihania :) kauniilla rätillä kyllä ON ihana pyyhkiä pöytiä!

  VastaaPoista