20. toukokuuta 2012

Rimpsuja

Kavereidemme pikkuneiti vietti ensimmäisiä synttäreitään ja päätin, että teen hänelle jotain todella tyttömäistä, kun kerrankin on mahkut :) Siitä ajatuksesta syntyikin tämä rimpsuihanuus, Rimpsukka-hame (Ottobre 6/2011). Kangas löytyi Eurokankaasta.


Täytyy kyllä mainita, että vaikka tuo hame näytti niin viattoman helpolta ja nopealta projektilta simppeleine ompelurakenteineen, niin kaiken tuon poimulankojen ompelun, rypytysten ja rimpsukerrosten asettelun jälkeen oli ihan helpottavaa ajatella, että itsellä on vain poikia :D Mitään pakokauhua en kuitenkaan saanut noista tyttöhempeilyistä, vaan tekaisin vielä kaveriksi kestosuosikikseni nousseella idealla helmikaulakorun.


Ja samalla tässä esittäytyy mun oma, uusi valkoinen kaulakoru, joka oli saatava yksivärisen mustan kaveriksi korulaatikkoon :)

8 kommenttia:

 1. Kiva tuo kaulanauha. Olenkin tuollasen tekemistä suunnitellut, kun tykkään isoista ja näyttävistä koruista. Noista nauhan päistä tarvitsisin vielä ohjetta, miten päätellään...ai juu, tässä taitaakin olla kaksi korua? hmmm. vähän huonot nämä Tiimarin lasit. Mutta pituudenhan voi säätää vaikka kuinka pitkäksi.

  VastaaPoista
 2. Hieno hame ja nää sun helmikorutKIN on aivan ihania :)

  VastaaPoista
 3. Mervi: No niinpä näyttää olevan kaksi korua ja en mäkään tajunnut, että tuossa esittäytyy samalla mun uusi valkoinen koru :D Täytynee muokata tuota blogikirjoitusta :) Näissä helmissä päättelyt on molemissa päissä tehty ihan perussolmulla ja hyvin on käytössä toiminut. Jos haluaa siistimmän version, niin solmittujen nauhanpäiden ympärillehän voisi vielä ohuella langalla kiepauttaa muutaman lenkin sitomaan nauhoja. Kurkkaa tuo Pämpän puuhablogin ohjevideo (http://www.youtube.com/watch?v=NJ2GItJEwjA), sillä siitä selviää hyvin, miten tuollaisen saa syntymään. Ja pituutta voi muokata aivan haluamakseen lisäämällä vain helmiä ja solmuja :)

  VastaaPoista
 4. Olen ommellut samasta kankaasta ja se on todella kaunista livenä. Tarkemmin kun katselee, niin hameessa on varmasti ollut näpertämistä. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva hame ja en epäile ollenkaan etteikö vieny kuitenkin yllättävän paljon aikaa. Onpa hyvännäköinen myös tuo täysin valkoinen kaulakoru, sopii kesällä monen vaatteen kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ihania tekeleitä sinulla täällä blogissa! Löysin tänne nyt, ja jään ehdottomasti seurailemaan ja inspiroitumaan!

  VastaaPoista