15. joulukuuta 2010

Palmikkokauluri

Ihastelin Novitan uudessa lehdessä (talvi 2010) neulottua kauluria, mutta koska se oli oranssia lankaa ja kouluikäisen tytön päällä, ohitin vain ohjeen, sillä kotona on kuitenkin vain vuoden ikäinen poika. Viime viikolla olin kahvittelemassa erään käsitöitä harrastavan tuttavani luona ja hän oli tehnyt juuri kyseisellä ohjeella muutaman kaulurin taaperoikäisille. Vaaleansininen palmikkokauluri oli suorastaan hurmaava ja seuraavana päivänä pitikin heti kiiruhtaa lankakaupoille ;) Mukaani tarttui Novitan Nalle aloeveraa, josta syntyi pienillä ohjeen muokkauksilla tosi kiva ja lämpöinen kauluri... eikä se noin sinisenä näytä yhtään tyttömäiseltä, vaikka siinä palmikoita onkin :)

10 kommenttia:

 1. Ihana! Tuollaisen voisi neuloa omalle pojallekin. Onko sinulla tietoa, että kuinkahan tuo Nalle kutittaa kaulaa vasten?

  VastaaPoista
 2. Vai on tuo se kauluri. Niin erilainen sinisenä. Myös minä ohitin sen, koska oli isolla tytöllä, nyt tarvii varmaan näprätä meidän Pirpanallekin tuollainen. Jostain eri langasta tosin, mun mielestä kun Nalle ei sovi kuin sukkalangaksi, koska kutittaa ja pistelee.

  VastaaPoista
 3. Valitsin langaksi nimenomaan tuon aloevera-nallen, jossa pintakäsittelyn ansiosta lanka on normaalia nallea pehmeämpää. Kyllähän ne villalangat melkein aina jonkin verran kutittaa, mutta kauluri on ollut jo käytössä ja ei lapsi oo ainakaan mitenkään reagoinut mahdolliseen liialliseen kutinaan..

  VastaaPoista
 4. Kiva, että idea pääsi toteutuksen asteelle ja näin nopeasti. Söpön näköinen noin sinisenäkin.

  VastaaPoista
 5. Ompa nätti, voispa kokeilla itsekkin meidän pirpanoille!

  VastaaPoista
 6. Teitkö taaperolle pienemmän kaulurin kuin ohjeessa?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Joo, tein! Tein 10 silmukan mallikertaa vain yhdeksän kertaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastauksesta!

  Täytyypä siis aloittaa kauluri siskon pikkuiselle, ensi talvea varten jo hyvissä ajoin :) meinasin tehdä Katian merino baby langasta, aivan ihana materiaali! Sileää kuin silkki ja ihanaa neuloa. Hiemanhan se on kallista, mutta esim. kauluriin varmasti nappi valinta

  VastaaPoista
 9. Hei! Olisiko sinulla vielä tuon kaulurin ohjetta tallessa? Kauluri on hieno, haluaisin itsekkin tehdä juuri tuolla ohjeella kaulurin sukulaislapselle :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Ohje kauluriin löytyy suoraan Novitan nettisivuilta:
  http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93011

  VastaaPoista